ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu Emniyet Müdürlüğünce telefonla dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla su, elektrik ve doğalgaz faturalarının üzerine yazılar uyarılarla vatandaşların dikkatli olmaları isteniyor.

Her yıl birçok insanın milyonlarca lira parasının telefonla dolandırılmasının önüne geçmeye çalışan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyarmak için yeni yöntemlere başvuruyor.

Daha önce vatandaşları broşür ve kamu spotlarıyla bu konuya dikkat çeken emniyetin talebi üzerine, kentte bazı kurumlar tarafından kesilen su, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki ödeme bilgilerinin alt kısmına "Dikkat, telefonda kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtan ve sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. 155 polis imdat" uyarılarına yer verildi.

- "Olayları minimuma indirmek için elimizden geleni yapıyoruz"

Emniyet Müdürü Caner Tayfur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolandırıcılık türlerinin en başında telefonla dolandırıcılığın geldiğini belirterek, "Bu zamana kadar birçok insan telefon dolandırıcılarına kanarak parasını kaptırdı. Maalesef ekiplerimizin bu yönde çalışmaları olmasına rağmen bu insanlara kananlar oluyor. Yaşanan dolandırıcılık olaylarını minimuma indirmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Vatandaşları dolandırarak mağdur etmek isteyen art niyetli insanlara karşı tedbirleri elden bırakmadıkları vurgulayan Tayfur, "Yaşanan talihsiz olayların önüne geçmek içinde elektrik, su ve doğalgaz faturalarının üzerine uyarıcı ibareler koyduk. İlgili kurumlara yaptığımız talep olumlu değerlendirildi. Kurum temsilcileri de sağ olsun, talebimizi olumlu karşıladı. Vatandaşlarımız faturayı eline aldığında bu uyarıcı ibareleri rahatlıkla görebilir ve okuyabilir." diye konuştu.

Tayfur, vatandaşların faturaları çöpe atmadan ya da yırtmadan önce dolandırıcılık olaylarına ilişkin yazıyı dikkatlice okumasını ve gerekirse çevresindeki insanların da okumasını sağlamasını isteyerek, "Bizim amacımız yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek. Umut ediyoruz ki bu uyarılarımız fayda verecektir." ifadesini kullandı.

- "Birçok vatandaşı dolandırılmaktan son anda kurtardık"

Kentte telefonla dolandırıcılık olayının önüne geçmek amacıyla uyarıcı broşür dağıtımını sürdürdüklerini anlatan Tayfur, "Aynı zamanda banka ve PTT görevlilerinin de bu konuda dikkatli ve uyanık olmaları konusunda uyarılarımız sürüyor." dedi.

Şu ana kadar aldıkları dolandırıcılık ihbarlarını anında değerlendirerek birçok vatandaşı dolandırmaktan son anda kurtardıklarına dikkati çeken Tayfur, "Kurtaramadığımız vatandaşlarımız da oluyor. Bu vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin tekrarlanmaması için çok uyanık olmakta ve dikkat etmekte fayda var." şeklinde konuştu.

Tayfur, son dönemde kendilerini vali ve belediye başkanı olarak tanıtan insanların özellikle iş adamlarını arayarak para talebinde bulunduğunu, bu konuda da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.