DÜZCE (AA) - Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, son günlerde sık yaşanan telefonla dolandırıcılık olaylarına ilişkin, hiçbir devlet kurumu ve kişisinin vatandaşları arayarak para talebinde bulunamayacağını söyledi.

Deniz, makamında düzenlediği basın toplantısında teknolojik gelişmelere paralel olarak artık suç ve suçların çeşitlilik gösterdiğini söyledi.

Suçların eskiye göre daha çok internet, cep telefonu ve kredi kartları üzerinden işlendiğini belirten Deniz, şöyle konuştu:

"Teknolojik gelişmeleri kullanmaya kalkan art niyetli insanlara baktığımızda hepinizin malumu özellikle son günlerde ülke gündeminde yer alan, 'Ben hakimim, savcıyım, polisim. Siz örgütlerle, PKK, FETÖ veya değişik suç örgütleriyle irtibat halindesiniz. Sizin bilgileriniz onların eline geçmiş' şeklinde insanlarımızı korkutarak onları hile yoluyla dolandırdıkları görülmektedir. 'Ben valilikten, belediye başkanlığından, vali yardımcısı adına arıyorum. Şehit ve gazilerimize yardım yapacağız, katkılarınızı bekliyoruz' şeklinde vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek dolandırma yolu kullanılmaya başlandı."

Dolandırıcılıkla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının basın yayın yoluyla ve SMS'lerle sürekli uyarılarda bulunduğunu dile getiren Deniz, suç ve suçlulara yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Deniz, geçtiğimiz hafta kentte meydana gelen üç ayrı telefonla dolandırıcılık olayının faillerinin yakalanarak tutuklandığını anımsatarak, "Hi̇çbi̇r devlet kurumu ve ki̇şi̇si̇ yoktur ki̇ herhangi̇ bi̇r konu i̇le i̇lgi̇li̇ olarak vatandaşları arayıp 'Si̇zi̇n şu örgütle bağlantınız var, bi̇z olayı çözüyoruz, bi̇ze para gönderi̇n ya da şuraya geli̇n bi̇ze para veri̇n' şekli̇nde talepte bulunsun. böyle bi̇r çalışma ne Türki̇ye'de ne de dünyada olabi̇li̇r. Çünkü bir kamu görevlisi, polisi, askeri, savcısı, bu tür bir işlem tesis edeceğinde, vatandaşı, telefonla ulaşarak hizmetin verildiği kamu binalarına çağıracaktır." ifadelerini kullandı.