BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında dava açılan tutuksuz 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar S.T, H.G. ve S.Ç. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla yargılanan S.T, "Telefonumu köydeki bir düğünde yaklaşık 1 saat kaybettim ve bu süre içerisinde başkası ByLock yüklemiş olabilir." iddiasında bulundu.

Mahkeme başkanının, "Programın 1 saatlik sürede mi yüklendiğini ve kullanıldığını düşünüyorsun?" sorusuna S.T, "Evet. Ben hiçbir şekilde bu programı yüklemedim. Zaten ortaokul mezunuyum. Çok anlamam." diye cevap verdi.

H.G. de örgütün sohbetlerine katıldığı ve "ByLock" kullandığı iddiasını kabul etmeyerek, beraatını istedi.

Yine telefonunda "ByLock" yüklü olduğu iddiasıyla yargılan S.Ç. ise "Telefonumu oyun oynaması için sürekli Ramazan A. adlı arkadaşıma veriyordum, programı bu kişi kullanmış olabilir." dedi.

S.Ç'nin avukatı Hayati Çalıcıoğlu da son günlerde basında bazı uygulamaların içinde yer alan reklam dosyalarının ByLock IP'sini kullandığı yönünde haberler çıktığını, müvekkilinin bunun kurbanı olabileceğini savundu.

Mahkeme heyeti, "ByLock" içeriklerinin tespiti ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.