BOLU (AA) - TEM otoyolunun İstanbul istikametinin Bolu Dağı çıkışında iki yolcu otobüsünün karıştığı 2 farklı trafik kazasında ölen 6 kişinin kimliğinin tespit edilmesi çalışmaları sürdürülürken, yaralı sayısı 37 olarak belirlendi. 

 TEM otoyolundan İstanbul istikametine seyreden bir yolcu otobüsünün Bolu Dağı Tüneli 4'üncü viyadükte devrildiği ve bir başka yolcu otobüsünün de yol kenarındaki beton bariyerin üzerine çıktığı kazada yaralanan 37 kişinin tedavisi  Bolu ve Düzce'deki hastanelerde devam ediyor. 

Bolu Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın haber alınmasının ardından ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirterek, "İkinci kazanın meydana gelmesiyle de Düzce'den yardım istedik. Kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından 37 yaralı iki kentteki hastanelere kaldırıldı" diye konuştu. 

Devrilen otobüste hayatını kaybeden 6 kişinin ve araç sürücülerinin kimliğinin belirlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

-İki otobüs de aynı firmanın

Bu arada, devrilen otobüsün Niğde'den, diğerinin ise Samsun'un Çarşamba ilçesinden İstanbul'a gittiği ve araçların aynı firmaya ait olduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle kapanan TEM otoyolunun İstanbul istikametinde ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.