TEOG sınavına hazırlanmak için etüt merkezine erken kayıt yaptıran öğrencilerin ödediği ücretler ne olacak sorusuna Avukat Burak Evci, öğrencilerin etüt merkezinden ayrılması halinde, hukuken hizmet almadığı ayların ücretlerini iade alabileceklerini belirtti.

Her yıl 1 milyon 300 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavının kaldırılması üzerine hangi sisteme geçiş yapılacağı belirsizliğini korurken, konu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Bununla birlikte TEOG sınavının kalkması ile özel kurslar veya etüt merkezlerine TEOG sınavına hazırlanmak için erken kayıt yaptıran ve peşin ödemeleri alıp alamayacakları sorusu da zihinleri kurcalıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avukat Burak Evci, liselere girişte sınav usulünün tamamen terk edilip öğrencinin adresine dayalı veya ilköğretim not ortalamasına göre kayıt sistemine geçilmesi halinde, eğitimde adaletsizliğin meydana gelebileceğini vurguladı. Eğitimde fırsat eşitliğinin yok olabileceğine dikkat çeken Avukat Burak Evci, Öğrencilerin etüt merkezinden ayrılması halinde hizmet almadığı ayların ücretinin iade edilmesi gerektiğine dair Tüketici Hakem Heyetleri’nde bu konuyla ilgili emsal kararlar bulunduğunu belirtti. Avukat Burak Evci, “TEOG sınavının kaldırılmasının ardından peşin ödeme yapanların mağdur olmaması için peşin ödeme yapanlara ödedikleri bedellerin iadesi hukuken gereklidir. Bu sorunu yaşayanların ödeme dekontlarıyla birlikte ilçe kaymakamlıklarında bulunan Tüketici Hakem Heyetlerine bir dilekçe ile başvurmalarını öneririm” dedi.

(İHA)