GİRESUN (AA) - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) giren öğrenciler, harita ile yön bulma ve bunu yaparkende zamana karşı yarışılan oryantiring sporunu yaparak stres attı.

TEOG sınavına giren öğrencilerin eğlenmesini sağlamak, yorgunluklarını azaltmak amacıyla Giresun Kalesi'nde oryantiring parkuru hazırlandı.

Okul öğretmenleri Mete Durmuş ve Umut Başustaoğlu tarafından 76 öğrenciye iki saatlik teorik eğitim verilerek, harita okuma ve pusula kullanma öğretildi.

Eğitimin ardından öğrenciler sorumlu öğretmenler ve Müdür Yardımcısı Ahmet Aydın'ın eşliğinde kaledeki parkurda yarıştı.

Okul Müdürü Cemalettin Aydınoğlu, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin TEOG'un birinci aşamasını tamamlayan öğrencilerin üzerindeki stresi azaltmak için böyle bir etkinlik düzenlediğini söyledi.

Amaçlarının eğitim öğretimi okul duvarlarının dışına taşımak olduğunu dile getiren Aydınoğlu, "Farklı ortamlarda öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini artırmayı ve öğrendiklerini günlük yaşamda kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.