SAMSUN (AA) - Unesco Yönetim Kurulu Üyesi, Rus Bilim Adamı Litvin Vitaly  Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret etti.

Amazonlar üzerine araştırma yaptığı bilinen Vitaly, Amazon kadınlarının dünyaca ünlü bir marka olduğunu ve Terme ilçesinde yaşadıklarını ifade etti.

On iki yıllık çalışmasının ürünü olduğunu belirttiği amazonların tarihi ile ilgili kitabı Kul’a hediye eden Vitaly, kitapta yer alan açıklamaların tamamen bilimsel dayanaklardan oluştuğunu belirtti.

Vitayl, Amazonların başkenti kabul ettikleri Terme Gölyazı Mahallesi'nde 3 yıl önce 4 günlük çalışma yaptıklarını söyledi. Amazonların sadece Terme’de yaşamadıklarını ancak en fazla yaşadığı bölge Terme olduğu için Amazonların başkentini Terme olarak kabul ettiklerini anlattı.

Belediye Başkanı Kul ise, Antik Çağ'da yaşamış Homeros tarafından yazılan İlyada'da Amazonların başkenti olarak geçen Terme ilçesini turizme kazandırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kul, "İlçemizin mevcut potansiyelini ortaya çıkartarak, dünyanın  birçok noktasından Terme’ye gelecek ziyaretçilerimiz için kentimizi turizm destinasyonlarından birisi yapacağız" diye konuştu.

Rus bilim adamı Vitaly, talep edilmesi halinde bir ekip halinde Terme’de inceleme yapmak istediklerini, ilçede bir Amazon müzesi, Amazonları anlatan bir animasyon gösterisinin sergilenebileceği uygun mekanların oluşturulması gerektiğini belirtti.