SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi tarafından yaptırılan katı atık transfer istasyonu hizmete girdi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiği günden yana sorunları tek tek tespit edip çözülmesi yolunda milat sayılabilecek projeler ürettiklerini, bunların hepsini de bir bir gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlçenin modern bir kent olması için çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Kul, şunları kaydetti:

"Son olarak katı atık transfer istasyonumuz faaliyete geçti. İlçemizden her gün 60 tonun üzerinde, yılda ise 22 bin ton katı atık çöp toplanıyor. Artık çöpler kısa bir süre içerisinde tamamlanan tesiste toplanacak ve bu istasyonda aktarılması yapılıp tırlar vasıtasıyla Çarşamba'da bulunan katı atık deposuna gönderilecek. İstasyon sayesinde belediye olarak yakıt, iş gücü kaybı ve araçların yıpranması önlenerek yılda 1 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlayacağız."

Terme'nin daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması için hayata geçirdikleri proje ve çalışmalar ile bu alanda örnek alınan belediye yolunda ilerlediklerini vurgulayan Kul, şunları ifade etti:

"Çevremizi temiz tutalım ve şehrimizi koruyalım parolasıyla yola çıktık. 4 yılda çevresiyle temiz bir Terme ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olan yüzlerin olduğu bir kent hayalimiz vardı. Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu şuuruyla tüm projeleri hayata geçirdik. Yaklaşık 15 bin metrekarelik alana kurulan tesis için belediye bütçesinden 2,5 milyon liralık yatırım yapıldı."