SAMSUN (AA) - Terme Belediyesince düzenlenen 1. Kitap Günleri'nin 25 Nisan Çarşamba günü başlayacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Terme'de ilkleri yaşamanın ve yaşatmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kitaplara dokunmak, bilginin kaynağına ulaşmak ve sevilen yazarlar ile buluşmak adına gerçekleştirecekleri Terme Kitap Günlerine tüm ilçe halkını davet eden Başkan Kul, "Fuar 25 Nisan Çarşamba günü başlıyor. 40 yayınevi ve Termeli Senai Demirci ve Kahraman Tazeoğlu'nun da arasında bulunduğu 20 yazar, fuarda yerlerini alacak. Kitap Günleri, Terme Huzur Sokağı'nda yapılacak ve 1 Mayıs akşamına kadar sürecek." diye konuştu.

Özellikle gençlere okuma sevgisi aşılamaya yönelik Kitap Günleri'nde ünlü yazarların kitaplarını imzalayacağını, okurlarıyla söyleşilerde buluşacağını anlatan Kul, ayrıca çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli kültürel etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Kul, kitapların insanın gıdası olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Belediye olarak asfalt, kaldırım, altyapı yapmak asli görevimiz ama insana dokunan, direkt temasla insanın hayatını değiştiren, yönlendiren, insana değer katan bir şey yaptığımızda daha mutlu oluyoruz. Gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmek, kitap kültürü oluşturmak adına böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Teknolojinin çok hızlı geliştiği günümüzde hızla tükettiğimiz değerleri yeniden kazanmak ve kitaplarla kucaklaşma adına kitap günleri bulunmaz bir fırsat. Yetişkinleri, anne babaları, öğrencilerimizi kitap günlerimizi ziyaret etmeye ve kendi için faydalı olacak kitapları okumaya davet ediyorum."