SAMSUN (AA) - Aksa Doğalgaz Şirketi Bölge Müdürü Doğan Gürler, Terme'de 5 milyon liralık yatırımla 6 bin daireye doğal gaz ulaştırdıklarını açıkladı.

Gürler, bölge harita şefi İlker Akman ve Terme şube sorumlusu Özgür Cihan Gül ile Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti. İlçede devam eden doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Gürler, ilçede bugüne kadar yapılan 5 milyon liralık yatırımla 6 bin daireye doğalgaz şebekesi ulaştırıldığını kaydetti.

Geçen yıl yapılan, bu yıl planlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Gürler, şöyle konuştu:

"610 abone doğalgazdan faydalanıyor. 2016 Temmuz ayı itibarıyla 6 bin abone doğalgaz kullanabilecek. Terme Belediyesi ile koordineli çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız, Fenk Mahallesi'nde bulunan abone merkezimize gelerek abonelik işlemlerini gerçekleştirebilir. Özellikle kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin azaltılması noktasında da doğalgaza dönüşümde büyük artış olmasını bekliyoruz. Daha temiz bir hava için Termeli hemşehrilerimizi bir an önce abonelik işlemlerini yaptırmaya davet ediyoruz. Çalışmalarımıza vermiş olduğu destekten ötürü Başkanımız Şenol Kul’la teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Başkan Kul da 2 yılda Terme’ye tarihi yatırımlar kazandırdıklarını dile getirdi. Geleceğin Terme'si için koydukları hedef doğrultusunda gelişmiş, istikrarlı bir şehrin temellerini attıklarını vurgulayan Kul, "İlçemizi bu hedefe ulaştırmak için gerekli yatırımları halkımızın desteği ile şehrimize kazandırıyoruz. Doğalgaz halkımızın uzun zamandır umutla beklediği önemli bir yatırım. Uzun bir sürecin ardından şehrimize temiz ve ekonomik doğalgazın kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.