SAMSUN (AA) - Terme Belediyesince engelli çocukların yaşıtları ile oynayabilecekleri "engelsiz park" yapım çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı Şenol Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların da daha rahat bir yaşam sürdürmelerini hedeflediklerini söyledi.

Engelli çocukların oyun özgürlüğüne kavuşması için engelsiz park çalışmalarına başladıklarını belirten Kul, şu bilgileri aktardı:

"Terme adliye binası arkasındaki bölgede yaklaşık 2 bin 500 metrekare alanda yapılacak parkta özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar ve engelliler için salıncak, tahterevalli, engelsiz çocuk oyun grubu, oturma ve dinlenme alanları yer alacak. Eğlencenin yanı sıra engelli çocukların becerilerinin gelişimine de katkı sağlayacak park, diğer çocuklarla aynı ortamda oynamalarına imkan sağlayacak."

Engelsiz park projesi ile toplumda engelli farkındalığı oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Kul, şöyle devam etti:

"Engelli vatandaşlarımızın, özellikle de engelli çocuklarımızın hiçbir destek almadan rahatça eğlenebilecekleri, her çocuk gibi keyifli vakit geçirebilecekleri bir yer olsun istedik. Bizim için sıradan olan birçok şeyden maalesef engelli vatandaşlarımız mahrum kalıyor. Engelli insanımızın toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Terme’de bir ilk olarak engelli çocuklarımız için engelsiz park yapacağız. Engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak adına pozitif ayrımcılık yaparak, projelerimizi empati ile hizmete geçirmeye devam ediyoruz."