SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi, engelli araçlarının şarj edilebilmesi amacıyla şarj istasyonu kurdu.

"Engelsiz kent Terme" sloganıyla çalışmalar yürüten Terme Belediyesi, akülü tekerlekli sandalye kullanıcılarının şarj sorununu çözmek için ilçe meydanında şarj istasyonu oluşturdu.

Belediye Başkanı Şenol Kul, istasyona akülü tekerlekli sandalyelerini şarj etmek için gelen engellilerin araçlarına bağlantı yaparak, "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Terme için hizmette engel tanımadıklarını belirten Başkan Kul, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Biz bu yola sevgiyle çıktık, tüm engelleri aşacağız." dedi.

Kaldırım, yol ve peyzaj çalışmaları gibi tüm kent projelerini engelli vatandaşlara göre düzenlediklerini dile getiren Kul, şöyle konuştu:

"İlerleyen dönemde ilçemizde şarj istasyonlarının sayısının artırılmasını planlıyoruz. Sadece ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımız için değil, kentimize gelen tüm misafirlerimiz için dünya standartlarında hizmet etmek ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Belediye olarak engelleri ortadan kaldırmak, hayatı engelli vatandaşlarımız için daha engelsiz hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor."