SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi işbirliğinde, Terme ilçesinde Samsun il ve ilçeleri imar sorunlarının konuşulduğu istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi işbirliğiyle Terme Miliç Tesisleri'nde yapılan toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyelerinde, İmar Şehircilik Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğünde görev yapan teknik personel katıldı

Toplantıda, imar ve yapı konularında yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve ilçeler arasındaki farklı uygulamaların kalkması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu. Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri arasındaki birlikteliği sağlamak gibi konular tartışıldı. Genel sorunlar hakkında karşılıklı görüş ve değerlendirmeler yapıldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediyeler olarak amaçlarının en iyi ve kaliteli hizmeti vatandaşlara ve paydaşlara ulaştırmak olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Bu kapsamda istişareler yaparak, fikir alışverişinde bulunarak, katılımcı bir yöntemle en iyiye ulaşmaya çalışmak için bu tür etkinlikler çok önemli ve güzel bir başlangıç. Değişik bakış açıları bir araya gelerek güzel bir toplantı gerçekleştirilecek. Böylece neyin doğru neyin yanlış olduğunu ortaya koyabilirsiniz. İlk toplantı Terme'den başladı, inşallah diğer ilçelerimiz de devam eder. Bundan sonra her alanda bu koordinasyonu devam ettirmenizi isterim. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Yaptığınız çalışmalar ile Samsun daha güzel yapıların olduğu bir yer haline gelecek."