SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi, sahipleri tarafından şehrin çeşitli yerlerine terk edilen eski araçları otoparka çekiyor.

Terme Belediyesi zabıta ekipleri, şehir merkezinde bulunan eski araçların plaka sorgulamasını yaptırılarak hurda olup olmadığı kontrol ediyor. Hurda olan, plakası bulunmayan araçlar ise sahibine ulaşıldıktan sonra otoparka götürülüyor.

Belediye Başkanı Şenol Kul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sokaklarda veya arazilerde bırakılan eski, paslanmış, camları kırık araçların özellikle çocuklar açısından tehlike arz ettiğini söyledi.

Bu araçların hem paslanması hem de cam atıkları ile elektrik kabloları açısından insan sağlığına zarar verebileceğine dikkati çeken Kul, "Kaderine terk edilerek çürümeye bırakılan araçlar hem görüntü hem de çevresel kirliliğe sebep oluyor. Yol kenarlarına ve ücra köşelere bırakılan eski araçlar, farklı amaçlarla da kullanılarak insanımız için tehlike oluşturabiliyor. Bu araçların sahiplerine uyarımızı yapıyoruz. Vatandaşlar da çevrelerinde bulunan hurda araçlar için 153 nolu hattımızı arayarak Zabıta Müdürlüğümüze ihbarda bulunabilir." dedi.