SAMSUN (AA) - Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ev sahipliğini yaptığı "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" açıldı.

Öretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan 20 projenin yer aldığı fuarın açılışına, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demircioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Terme Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir ve ilçede görevli okul müdürleri katıldı.

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Yıldız, "Meslek Lisesi olarak üzerimize yüklenen misyonun bilinci ile hareket ederek tekniğin ve üretimin olduğu her alanda çalışan bir noktada olmak önceliğimizdir. Bu anlamda projelerin hazırlanmasında ve sunumunda görev alan öğrenci, öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Kul, stantları tek tek ziyaret etti, öğrencileri dinleyip projeleri inceledi. Bilim projeleri hakkında bilgiler alan Kul, öğrencileri yaptıkları çalışmalarından dolayı kutladı.

Bu sergide geleceğin bilim adamlarını gördüklerini ifade eden Kul, "Öğrencilerimiz Samsun'un ve Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak projelere imza atmışlar. Çok başarılı projeler gördüm. Öğrencilerimizin bu kadar güzel şeyler üretmesi bizleri çok memnun etti. Geleceğimize umut dolu bakıyorum. Bu projeleri ve çocuklarımızın dünya için yapmak istediklerini gördükçe gerçekten çok mutlu oluyorum. Emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Öğrenciler, Belediye Başkanı Kul'a, üç boyutlu yazıcıyla yapılmış anahtarlık hediye ettiler.