SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede yamaç paraşütünü geliştirmek amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

Terme'de yamaç paraşütünün yapılması amacıyla Samsun Uçuş Kulübü Başkanı Köksal Akman ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Şenol Kul ile yamaç paraşütü yapılabilecek yerlerde incelemelerde bulundu.

İlçede yamaç paraşütü gibi alternatif sporların gelişmesini istediklerini dile getiren Kul, "Belediye olarak amatör sporlara destek veremeye devam ediyoruz. Şimdi de alternatif sporlar üzerinde bir çalışma yapıyoruz. Yamaç paraşütünün yapılabileceği alanlar konusunda incelemeler devam ediyor. Bu kapsamda birkaç uygun alan tespit edildi." dedi.

Kul, belediye olarak gerçekleştirdikleri bu tür etkinliklerle Samsun ve Terme'nin tanıtımı ve turizminin gelişmesine katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Akman ise Karadeniz'de yamaç paraşütünü en üst seviyelere taşımak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Terme'de bu kapsamda birçok noktanın bu spor dalı için uygun olduğunu gördüklerine dikkati çeken Akman, "Terme Belediyesi ile iş birliği halinde bu noktalarda çalışmalar başlatacağız. Bu işe istekli ve gönüllü olan hemşehrilerimizi eğitim almaya ve uçuş sporlarına davet ediyoruz. Yaklaşık bir aylık bir eğitimin ardından kontrollü olarak uçuş yapılabiliyor." diye konuştu.