SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi ekipleri, engelli ve yaşlı vatandaşların evlerini temizliyor.

Belediye ekipleri, yapılan başvurunun ardından evlere giderek temizliğini yapıyor, kirli çamaşırlarını da çamaşır makinesinde yıkıyor.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan, yalnız yaşayan, kimsesiz, bakıma muhtaç, ekonomik gücü veya beden gücü yetersiz insanlara evde bakım ve temizlik hizmeti verdiklerini söyledi.

Belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyecilik gereklerini de yerine getirmeye gayret ettiklerine dikkati çeken Kul, "İlçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak, yardımlarımızla çözüm yolları üreterek sıkıntılarını asgariye indirmek için çalışıyoruz. Onların mutluluğu, yüzlerindeki tebessüm bize en büyük armağan oldu. Yaşlı ve engellilerimize her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Evlerin temizliğinden çamaşırların yıkanmasına kadar bütün hizmetlerini gördüklerini anlatan Kul, "O eve bir gün ayırıyoruz. Evin neye ihtiyacı varsa, eşyalardan bulaşığına kadar, her şeyin temizliğini yapıyoruz. Bu şekilde baktığımız, takip ettiğimiz kişilerimiz, ailelerimiz var." dedi.