SAMSUN (AA) - Terme ilçesinde bir araya gelen sanayi esnafının kurduğu kooperatifle ilçede yeni sanayi sitesi oluşturulması için çalışma yürütülüyor.

Mevcut sanayi sitesinin yan tarafında 110 bin metrekarelik arsada kurulması planlanan sanayi sitesi için Terme ve Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor.

Her biri 350'şer metrekareden oluşan 154 iş yerinin yer alacağı yeni sanayi alanında ayrıca 10 bin metrekarelik sosyal alan da yer alacak.

Yeni sanayi sitesinin temelinin bu yıl içinde atılması ve 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Yeni sanayi sitesi yapılacak alanda incelemelerde bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yeni sanayi sitesinin ilçedeki değişimin en önemli adımlarından biri olduğunu söyledi.

Sanayi sitesinin kurulması için arsalarını veren sanayicileri kutlayan Başkan Kul, "110 bin dönümlük arsanın imarı yapılarak, ticaret ve sanayi alanı olarak belirlendi. Belediyemiz bu alanda hemen yol çalışmalarına başladı. Şu anda 50 milyon liralık projenin temelleri atılıyor." diye konuştu.

Projenin Terme'nin önünü açacağına işaret eden Kul, "Yeni sanayi sitesi ile inşallah esnafımızı geliştirerek daha güçlü hale getireceğiz. Esnafımızın yanındayız. Bizim tek derdimiz var, o da sorunları birlikte çözerek daha iyi bir gelecek hazırlamaktır. İlçemizin merkezinde imalatçılar, fabrika, mobilyacılar, inşaat depoları var. Bunların da bu şekilde toplu alanlar yaratarak şehirden çıkması ve şehri rahatlatmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Terme Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Kefeli ise, adım atar atmaz kooperatiflerine çok talep geldiğini vurguladı.

Kefeli, "Fakat yalnızca 154 kişi ile yola devam edebiliyoruz. 154 sanayicimizi de üretim yapan, daha çok imalat sektörü ile uğraşanlardan seçtik. Bu proje Terme'nin mega projesidir. Projenin maliyeti 50 milyon lirayı geçiyor. Proje için bizlere destek veren Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ekmekçi de, proje başladığında arsa bile olmadığını, şimdi arsanın bulunup temelin atılacağı günün beklendiğine işaret etti.