SAMSUN (AA) - Terme ilçesinde yeni sanayi sitesi oluşturma çalışmaları devam ediyor.

Terme'de bir araya gelen sanayi esnafı tarafından kurulan kooperatifle yeni sanayi sitesi kurulması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Mevcut sanayi sitesinin yan tarafında 110 bin metrekarelik arsayı satın alarak işe koyulan kooperatife, Terme ve Samsun Büyükşehir Belediyesi de destek verdi.

Her biri 350'şer metrekareden oluşan 154 iş yerinin yer alacağı yeni sanayi alanında ayrıca 10 bin metrekare sosyal alan bulunacak.

Yeni sanayi sitesinin 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, temeli yakın zamanda atılması planlanan yeni sanayi sitesinde incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapılan yeni sanayi sitesinin ilçedeki değişimin en önemli adımlarından biri olduğunu belirten Kul, "Yeni sanayinin kurulması için kendi arsalarını alarak yola koyulan tüm sanayicilerimizi kutluyorum. Yeni sanayi sitesi ile inşallah esnaflarımız ve Terme gelişecek. Özellikle esnafımızı çok daha fazla önemsiyoruz. Çünkü güçlü ekonominin bel kemiği esnafımızdır." dedi.

"Herkes için mutlu Terme" oluşturmayı hedeflediklerini, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için ayrı ayrı projeler ürettiklerini anlatan Kul, "Sıkıntılar hiçbir zaman bizim için mazeret olmamıştır. Terme, dinamik ve kaliteli bir şehirdir. Ekip çalışmasıyla sıkıntıların üstesinden geliyoruz. Terme’de modern bir şehirde yaşamanın rahatlığını herkes hak ediyor. Bizler de bu anlamda vatandaşlarımızın rahatı için çalışıyoruz." diye konuştu.

İnceleme gezisinde Kul'a belediye meclis üyesi Hüseyin Alemdar da eşlik etti.