Terörün annesi ve 45 günlük bebeğini aldığı Kenan Şehitoğlu, dünyaya gelen 19’uncu çocuğuna Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit olan Yarbay İlken Çelikcan ve Muş’un Malazgirt ilçesinde şehit olan Binbaşı Aslan Kulaksız’ın isimlerini verdi.
Siirt merkeze bağlı Bayraktepe köyünde ikamet eden ve 1994 yılında annesi ile 45 günlük bebeğini teröre kurban veren Kenan Şehitoğlu adlı vatandaşın 19’uncu çocuğu dünyaya geldi. Şehitoğlu, erkek çocuğuna Hakkari’nin Dağlıca ile Muş’un Malazgirt ilçesinde şehit olan komutanların isimlerini verdi. İHA’ya konuşan Şehitoğlu, terör örgütü PKK’nın 17 Kasım 1994 yılında Siirt’e bağlı Çöl köyüne düzenlediği saldırıda annesi, 2 akrabası ve 45 günlük bebeğinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Terörün bu ülkeye bu bölgeye ve özellikle Kürt halkına ne kadar zarar verdiğini en iyi bilenlerdenim. 19 Eylül 2015 tarihinde dünyaya gelen çocuğuma, Peygamber efendimizin amcasının oğlu ve İslam’ın sancaktarlığını yapan şehit Caferi Sadık’ın ismini, PKK’lı teröristler tarafından 26 Temmuz 2015’te eşi ve çocuklarının gözü önünde silahlı saldırıda şehit edilen Muş’un Malazgirt İlçe Jandarma Komutanımız Binbaşı Arslan Kulaksız’ın ismini ve 8 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Dağlıca’da zor durumdaki askerlerine yardım için gittiği çatışmada şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan’ın isimleri olan ’Aslan İlker Cafer’ adını verdim. İlk İslam sancaktarından son vatan şehidimize kadar ayrı yerlerde şehit düşenlerin isimlerini yaşatacağız" dedi.

“ASLAN İLKER CAFER İSMİNİ YAŞATACAĞIM”
18 çocuğunu sessiz sedasız büyüttüğünü, 19’uncu çocuğuna ise şehitlerin isimlerini verdiğini anlatan Şehitoğlu, “Biz öldükçe çoğalıyoruz. Biz yaşatmak için doğuruyoruz. Hazreti Peygamberimizin amcasının oğlu Cafer İslam’ın sancaktarıydı. Oradan yola çıkarak bebeğime bu ismi de verdim. Çünkü birisi mazlumca şehit edildi. Öteki haince kalleşçe şehit edildi, diğeri de bayrağı ve sancağı düşürmemek için şehit edildi. Allah’ın izniyle ’Aslan İlker Cafer’ ismini yaşatacağım. Mazlum insanı kalleşçe vurmak hainliktir. Ben diyorum ki o binbaşı elinde silahı ile mevzide olsaydı, o kalleşler yiğitçe karşısına çıkabilir miydi?” diye konuştu.

"PKK, KENDİ IRKININ DÜŞMANIDIR"
Türkiye’yi bölmek isteyen herkese karşı olduklarını vurgulayan Şehitoğlu, şunları kaydetti:
“Bu ülkeyi bölmek isteyen herkese karşıyız. 1994 yılında terör örgütü PKK mensuplarınca benim köyüme baskın düzenleyerek 45 günlük bebeği öldürdü. Şimdi soruyorum; o bebek Kürt’tü, ajan değildi, polis değildi, hiçbir siyasete, ideolojik düşünceye mensup değildi. Örgüt, en çok Kürtlere zarar verdi, kendi ırkının düşmandır. Ben şuna inanıyorum; bir Kürt köken olarak asil olarak Kürt ise, vatanını sevmesi, inançlı olması, Allah’ını seviyor, peygamberini seviyor, Kur’an-ı Kerim’i seviyor olması gerekir. Vatana ihanet etmez, bayrağa ihanet etmez.”
Kenan Şehitoğlu’nun, üç eşinden 11 erkek ve 8 kız çocuğu var.
(İHA)