ÇORUM (AA) - Çorum'da, farklı şehirlerde terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen ile Uzman Onbaşı Fatih Şahin'e gazilik beratları teslim edildi.

Vali Necmeddin Kılıç, valilikte düzenlenen törende, Anadolu coğrafyasında yaşayabilmek için vatan evlatlarının fedakarlıklarda bulunması gerektiğini söyledi.

Uzman Çavuş Şen ve Uzman Onbaşı Şahin'in beratlarını, yaralandıkları anda aldıklarını belirten Kılıç, "Ancak o onuru, bugün şeklen sizlerin huzurunuzda takdim ettik." dedi.

"Bu coğrafyada kıyamete kadar kalacağız. Ancak bu coğrafya bizden sürekli şehit istiyor, gazi istiyor." ifadelerini kullanan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu coğrafya bizden bir bedel istiyor. Dedelerimizin, onların dedelerinin söyledikleri bir cümle var. Bu cümle, aklı ermeye başlayan çocuktan 90 yaşına kadar gelmiş bir dedeye kadar gönüllerde olan bir cümledir, 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz.' İstikbal için, istiklal için ayağa kalktık. Biz diriyiz, biz sürekli kazançtayız. Ölürsek şehit olur ahirette en yüce makama erişiriz, kalırsak gazi olur onurlu, şerefli yaşarız. PKK, FETÖ gibi örgütlerle mücadelede askerimizin rolü çok önemli."

- "Vatan için seve seve canımı veririm"

Bitlis'in Çembertepe sırtları bölgesinde Aralık 2015'te terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu iki gözünü kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Şen ise vatanı için seve seve canını vereceğini vurguladı.

Şen, "Yine olsa yine yaparım. Bu vatan için iki gözüm değil, canım feda olsun." diye konuştu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde geçen yıl PKK tarafından düzenlenen roket saldırısı sonucu gazi olan Jandarma Uzman Onbaşı Şahin de her zaman göreve hazır olduğunu kaydederek, "Bir daha olsa tekrar gider, tekrar yaralanırım. Önemli olan vatan toprağıdır." dedi.

Vali Kılıç, törende, gaziler Şen ve Şahin'e Cumhurbaşkanlığından gönderilen gazi beratlarını verdi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu da katıldı.