Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Terör ya da başka bir neden var mı diye araştırılacaktır. Ancak şuana kadar yapılan çalışmalarda göçüğe heyelanın neden olduğu gibi görünüyor" dedi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, göçüğün meydan geldiği Şirvan ilçesi Maden köyü Bakır açık hava alanında incelemelerde bulundu. AFAD ekiplerinden bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz her türlü ihtimale karşı çok yönlü olarak soruşturma başlatıldığını belirtti.
Vali Tutulmaz, "İşletmeden kaynaklı kusur olup olmadığını araştırıyoruz. Terör ya da başka bir neden var mı diye araştırılacaktır. Ancak şuana kadar yapılan çalışmalarda göçüğe heyelanın neden olduğu gibi görünüyor. Ekiplerimiz aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Gerekli tüm çalışmalar yapılacaktır. Cumhuriyet savcısı konuya el koymuş durumdadır. Buradaki çalışmalar hakkında aileler anbean bilgilendirilecektir. Şuana kadar göçük altından 4 işçimizin cenazesine ulaşılmıştır. 12 işçimize ulaşmak için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
(İHA)