DÜZCE (AA) - Düzce'de, Güneydoğu'da terörle mücadelede görevli güvenlik görevlileri için öğrenciler tarafından toplanan 13 bin paket fındık bölgeye yollandı.

Türkiye Gençlik Vakfı Düzce İl Temsilciliği (TÜGVA) tarafından kent genelindeki tüm okullarda başlatılan kampanya sonunda yaklaşık 250 kilogram iç fındık toplandı.

TÜGVA Düzce İl Başkanı Bülent Bilgin, vakıf binasında yaptığı basın açıklamasında, Güneydoğu'da görev yaparken şehit olan güvenlik güçlerini rahmetle andıklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzalanan protokol ile "Bir Sıcak Dua İle Bir Avuç Fındık" projesini başlattıklarını anlatan Bilgin, "Bu proje kapsamında okullarımıza küçük paketler dağıtıp öğrencilerimizden içlerine bir avuç fındık ile büyük yüreklerden gelen sıcak dua içeren metinler yazmalarını talep ettik. Minik kardeşlerimiz ve gençlerimiz projemize büyük teveccüh gösterdiler. Projemiz il ve ülke genelinde ilgi uyandırdı. Bu ülkenin gençleri, milli ve manevi değerlerine nasıl sahip çıktığını bir kez daha ispatladılar. Böyle bir nesil yetiştiren anne ve babaları tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Bilgin, toplanan 13 bin fındık paketini Diyarbakır, Hakkari ve Mardin ile Derik ilçesinde terörle mücadele eden kahraman ve fedakar güvenlik güçlerine göndereceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından toplanan fındık paketleri bölgeye gönderilmek üzere kamyonete yüklendi.