TRABZON (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, "Bir taraftan içeriden bir taraftan dışarıdan küçük ve büyük şeytanı taşlıyoruz. Terörü artık sınırın ötesinde göğüsledik ve orada yok etmeye çalışıyoruz." dedi.

Fındıklı, Trabzon'da bir otelde düzenlenen "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"nun ikinci oturumunda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin üç kat büyüdüğünü söyledi.

Gayri Safi Milli Hasıla'nın da üç kat büyüdüğüne dikkati çeken Fındıklı, şöyle devam etti:

"Bir taraftan Türkiye'nin demokratikleşmesinde çok ciddi hamleler yaptık. Hem siyasal hem ekonomik hem de sosyal anlamda birçok yenilikler yaptık, gayretler sarf ettik. Hatta öyle oldu ki 15 Temmuz'dan sonra dünyadaki ekonomik kuruluşların hepsi bizim notlarımızı düşürüp, 'Türkiye artık hem siyasal istikrarını kaybedecek hem de ekonomisi çökecek. Bundan sonra ayağa kalkamaz' denildiği dönemde biz yüzde 7,4 gibi bir büyüme yakaladık. Bu büyüme 2018'de de devam edecek."

Fındıklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü uluslararası çok büyük 22 yatırımın da müjdesini vereceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz bunları yapıyoruz. Ekonomiyi yakından takip ediyoruz. Bir taraftan içeriden bir taraftan dışarıdan küçük ve büyük şeytanı taşlıyoruz. Terörü artık sınırın ötesinde göğüsledik ve orada yok etmeye çalışıyoruz. Orası ile uğraşırken dünyada rekabet ettiğimiz ülkelerle de karşı karşıya geliyoruz. Bu açıdan hem siyasal alanda hem de ekonomik anlamda bu mücadele ve kavgamız devam ediyor."

- "Şehrin genel beklentilerini ortaya çıkarmaya çalıştık"

Makro ekonomik dengeleri çalışırken bir karar aldıklarını belirten Fındıklı, "Dedik ki biz makro çalışıyoruz ama mikro anlamda da çalışmamız, şehirlerin ekonomisine girmemiz lazım. Yani o şehir, 15 yıl içinde bu kalkınmadan yeteri kadar nasibini aldı mı? Yeteri kadar bunu hissetti mi? Bunları o bölgenin iş dünyasıyla çalışalım, onların önerilerini alalım istedik." diye konuştu.

Fındıklı, yaptıkları çalışmalara üniversiteleri de kattıklarını dile getirerek, şehrin genel kanaatlerini ve beklentilerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'de 2019'da yapılacak seçimlerle siyasi yönetim biçiminin de değişeceğini anlatan Fındıklı, "Türkiye, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine dönüyor. Dolayısıyla siyasette bizim artık muhataplarımız, bir il başkanımız kalacak. Diğer bakanlarımızın hepsi teknokrat olacak. Bizim Ankara'da hükümet adına muhatabımız da Recep Tayyip Erdoğan olacak. Dolayısıyla biz her ilde yaptığımız bu çalışmanın sonuçlarını Sayın Cumhurbaşkanı'mıza teslim ediyoruz. Toplantıda çıkacak sonuçlar o nedenle önemli." değerlendirmesinde bulundu.