TRABZON (AA) - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ekonomi Şurasında iş dünyasına yaptığı istihdam çağrısına esnaf teşkilatları olarak tam destek verdiklerini belirtti.

TESOB olarak bu noktada sorumlu davrandıklarını ifade eden Kara, yaptıkları proje çalışmalarıyla gençlere istihdam alanı yarattıklarını da kaydetti.

Kara, Türkiye'nin terörden sonra en büyük sorununun işsizlik olduğunu savunarak, ''Bu konuda hepimizin üzerine düşeni yapması şart. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı bu noktada çok anlamlı ve değerli. Esnaf teşkilatı olarak bu konuda atılacak her türlü adıma destek vermeye hazırız.'' ifadesini kullandı.

Devlet, özel sektör ve yerel yönetimlerin el ele vermesi durumunda aşılamayacak engel kalmayacağına da dikkati çeken Kara, şöyle devam etti:

''Aş ve iş derdini çözemediğimiz yerde huzur ve güven ortamı sağlanamaz. İşsizliğin düşmesi bir kişiye veya kuruma bağlı bir durum değil. Taşın altına herkes elini sokmalı. TESOB olarak biz de bu noktada sorumlu davranıyor, yaptığımız proje çalışmalarıyla gençlerimize istihdam alanı yaratıyoruz.''

- ''Faiz konusunda gerekli düzenleme yapılmalı''

Kara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da eleştirdiği faiz politikasıyla ülkenin kalkınmayacağını belirterek, ''Yatırımların önündeki en büyük engel olan faiz konusunda gerekli düzenleme yapılmalı. Bu konuda hem iş dünyası hem de esnaf teşkilatları çeşitli defalar istekte bulundu ancak konu bir türlü uygulamaya koyulamadı.'' değerlendirmesinde bulundu.