SAMSUN (AA) - Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, "Samsun'da 2015 yılında yatırım teşvik belgeli yatırımların artmasını hedefliyoruz" dedi.

Kubalı, AA muhabirine 2014 ocak-eylül dönemine ait Samsun'daki yatırım verilerini açıkladı. Kentte, 2014 ocak-eylül döneminde yatırım yapılmak üzere 141 milyon lira sabit yatırım tutarlı ve istihdam sayısı 428 kişi olan 24 yatırım teşvik belgesi alındığını belirten Kubalı, aynı dönemde Türkiye'de 42 milyar 409 milyon lira sabit yatırım tutarında 3 bin 24 yatırım teşvik belgesi alındığını ve bu belgelerin istihdam sayısının 97 bin 233 kişi olduğunu söyledi.

Aynı dönemde Türkiye'de 7 milyar 979 milyon lira sabit yatırım tutarlı 191 yabancı sermayeli yatırım teşvik belgesi alındığını, Samsun’da ise 43 milyon lira sabit yatırım tutarlı 2 yabancı sermayeli yatırım teşvik belgesi alındığını belirten Kubalı, şöyle konuştu:

"2014 ocak-eylül döneminde Samsun için alınan yatırım teşvik belgelerinin adet payı yüzde 0,79, sabit yatırım tutar payı yüzde 0,33, istihdam payı da yüzde 0,44 olmuştur. Samsun Valiliği olarak Samsun'da sabit yatırımlı yatırım teşvik belgeli yatırımların ve özellikle yabancı sermayeli yatırım teşvik belgeli sabit yatırım ağırlıklı yatırımların artmasını hedeflemekteyiz. Samsun'da yatırımların artmasını hedefliyoruz. Sayın Valimiz İbrahim Şahin'in talimatıyla ilimizin ekonomik göstergelerinin daha iyi olması için neler yapılabileceği konusunda ekonomi uzmanları ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’yla birlikte ortak ekonomi çalıştayları yapmayı planlıyoruz. Bu anlamda devlet olarak yatırımların artması ve yatırımcının önünün açılması için her türlü alt yapı çalışmasına destek vereceğiz."

Kubalı, amaçlarının kentin daha çok yatırım alarak daha çok istihdam sağlanmasına destek vermek olduğunu sözlerine ekledi.