Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni doğal gaz santrallerinin yapılmasını teşvik etmeyeceklerini açıkladı.
TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı altıncı tur görüşmelerinde hükümet adına söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni doğal gaz santrallerinin teşvik edilmeyeceğini açıkladı.
Şu ana kadar yeteri kadar doğal gaz santrali yapıldığını ifade eden Bakan Taner Yıldız, “Şu ana kadar lisans verdiklerimizden, doğal gaz santrali yapmak isteyenlerin önünü kapatmayacağız. 2012 Haziran ayından önce teşvik alanların teşviklerini kaldırmayacağız. Bu bizim yatırımcıya verdiğimiz güvence açısından çok önemli. Ancak, yeni doğal gaz santrallerinin yapılmasını teşvik etmiyoruz” dedi.
İthal edilen doğal gazın verimli kullanılması kaydıyla meskenlerde ve sanayide kullanılmasını istediklerini açıklayan Yıldız, “Elektrik üretimindeki payının yüzde 33’lere kadar düşürülmesi hedefimizden şuanda vazgeçmiş değiliz. Bu hedefimizde devam edeceğiz ama kurak yıllardan dolayı, yağmurun yerine getiremediği herhangi bir üretim santrali varsa onunda yerine mutlaka elektrik üretmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
(İHA)