SİNOP (AA) - Balık avı yasağının 15 Nisan'da başlamasının ardından balıkçılar, umudunu mezgit, barbunya ve istavrit gibi dip balıklarına bağladı.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıyı balıkçıları tarafından avlanan balıkların, yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başladığını söyledi.

Özellikle barbunya avcılığından ümitli olduklarını vurgulayan Bayrak, mezgit ve istavrit avcılığının da fena olmadığını dile getirdi.

Bayrak, 1 Eylül'e kadar kıyı balıkçılarının avladıkları balıkların tezgahları süsleyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Küçük tekneleriyle denize açılan kıyı balıkçılarımız, limana elleri boş dönmüyor. İnşallah barbunya başta olmak üzere mezgit ve istavrit gibi balıkların avcılığı giderek artar. Çünkü sezon, bilindiği gibi kötü geçti. En azından kıyı balıkçılarımızın yüzü gülsün istiyoruz. Tezgahlarda mezgit, istavrit ve barbunya balıklarını görebiliyoruz. Umudumuz bollaşarak devam etmesi."

Balık fiyatlarının da makul seviyede olduğuna işaret eden Bayrak, avlanan balıkların türlerine göre 10 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu kaydetti.