GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, son günlerde avının artmasıyla birlikte mezgitin, tezgahlarda hamsinin yerini almaya başladığını söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz'de bugünlerde bol miktarda mezgit avlandığını belirtti.

Giresun ve yöresinde balıkçı manav ve tezgahlarının mezgit balığıyla dolduğunu ifade eden Arslan,"Hamside artık sezon yavaş yavaş bitmeye başladı. Hamsi tekneleri birer ikişer barınaklara demirlerken, onların yerini mezgite yönelenler aldı. Özellikle de son dönemlerde Batı Karadeniz'de trol avcılığıyla bol miktarda mezgit avlanıyor" dedi.

Arslan, son günlerde avının artmasıyla birlikte mezgitin, tezgahlarda hamsinin yerini almaya başladığını vurgulayarak, "Sezon sonuna kadar mezgit avcılığı devam edecek. Tezgahlarda daha uzun süre bol miktarda mezgit görmek mümkün olacak. Karadeniz insanı hamsinin ardından mezgite doyacak" diye konuştu.

Standardın altında yapılan avın, mezgitin neslinin tükenmesine neden olacağına dikkati çeken Arslan, "Tezgahlarda bulunan bazı balıkların boyu çok küçük, standartların oldukça altında. Bu durum, denetimlerin yeterli olmadığının bir göstergesi maalesef. Denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz, standardın altında mezgit avlanmasının önüne geçilmeli" ifadesini kullandı.