TRABZON (AA) - Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC), gazeteci İsmail Topal'a yapılan saldırıyı kınadı.

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat Yeni Haber Gazetesi sahibi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Topal'ın, dün gece, hunharca bir saldırıya uğradığı ve çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.

"Adını anmak istemediğimiz ve ne yazık ki Akçaabatta internet gazeteciliği yapan şahıs, arkadaşımız İsmail Topal'ın bir yazısında kendisini hedef aldığını iddia ederek, adeta pusu kurup kendisini darp etmiştir" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gözü ve burnundan yaralanan İsmail Topal, hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Başkan Yardımcımız Topal, gece geç saatlerde taburcu edilerek, evinde istirahate çekilmiştir. Haince ve sinsi bir planla gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şu unutulmamalıdır ki hiçbir güç, biz gazetecileri doğru bildikleri yoldan alıkoyamayacaktır. Milletin ortak sesi olan basına kalkan eller, adalet önünde ve kamu vicdanında mutlaka hesap verecektir. Cemiyetimizin Başkan Yardımcısı ve meslektaşımız İsmail Topal'a 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşup aramıza dönmesini ve yılmaz kalemini tekrar eline almasını temenni ediyoruz."