TRABZON (AA) - Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) "2014'ün Başarılı Gazetecileri Yarışması" düzenledi.

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, TGC'nin geleneksel olarak düzenlediği yarışmaya basın mensuplarının, 1 Ocak-31 Aralık 2014'de medya organlarında yayınlanan eserleriyle katılabilecekleri belirtildi.

Yarışmanın, haber, spor haberi, araştırma - inceleme - röportaj (gazete, televizyon, radyo, internet), güncel yazı (fıkra-makale), spor yazısı (gazete, internet), fotoğraf, spor fotoğrafı, mizampaj, karikatür, radyo-TV haber programı-sunum ve haber görüntü dallarında yapılacağını ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Meslektaşlarımız yarışmaya en çok iki dalda, birer eserleriyle başvurabilecek. Her eserden en az 3 örnek gönderilecek. Fotoğraf dallarında katılacaklar, ayrıca fotoğrafın bir adet 18x24 baskısını da ekleyecek. Ziyad Nemli Büyük Ödülü, Yönetim kurulunun önereceği adaylar içinden jüri tarafından belirlenecek. Basın Hizmet Ödülü ise yönetim kurulunun önereceği basın sektörüne hizmet etmiş adaylar arasından jüri tarafından seçilecek. Başvurular 31 Ocak'ta sona erecek. Yarışma sonuçları en geç 15 Mart'ta açıklanacak, ödül töreni tarihi ise daha sonra bildirilecek."

Açıklamada öte yandan bu yıl ilk kez teşvik amacıyla iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik de haber ve haber fotoğrafı yarışması düzenlendiği vurgulanarak, öğrencilerin bir yerde yayınlanma zorunluluğu olmayan haber ve fotoğraf dallarındaki eserlerini dekan veya bölüm başkanına onaylatarak yarışmaya katılabilecekleri ifade edildi.