SAMSUN (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Havza Şube Başkanı İzzet Gültekin, THK'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban derisi bağışlarını kabul ettiğini hatırlatarak, vatandaşlara kuruma bağış yapmaları çağrısında bulundu.

Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların kurban derilerini istedikleri vakıf ya da kuruma bağışlayabileceklerini belirtti.

Kurban derilerinin piyasada çok ucuz fiyata satıldığına işaret eden Gültekin, "THK olarak kurban derilerinin değerini bulması için ihale ile satmakta ve hayır sahiplerinin hayırlarının tam değerini bulmasına vesile olmaktayız. Kurbanda amaç hayır yapmaktır. Bu hayrı yaparken insanların dini duygularını istismar edenlere dikkat edilmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.

THK'nin Türkiye'nin sivil havacılığına önemli desteği bulunduğuna vurgu yapan Gültekin, şunları kaydetti:

"Vereceğiniz kurban derisi bağışları ile havacılığımızın güçlenmesine, ülkemizin geleceği bakımından en büyük güvencemiz olan kanatlı bir gençlik yetiştirilmesine katkıda bulunacaksınız. Gençlerimize ücretsiz havacılık eğitimi verilebilecek, Türkiye'nin ilk Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi ülkemizin hizmetinde bulunabilecektir. THK Üniversitesinde burslu öğrenciler okutularak havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli personel yetiştirilmesine, orman yangınlarına havadan müdahale edilmesine, 7 gün 24 saat hava ambulans hizmeti verilmesine yardımcı olmanın gurur ve huzurunu yaşayacaksınız."