BARTIN (AA) - Türk Hava Kurumu'nun (THK) 91. kuruluş yıl dönümü, Bartın’da düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

THK Şube Başkanı Sabri Aktaş, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve halkın desteğiyle kurulan THK’nın, birçok başarıya imza attığını söyledi.

Bugün Türk havacılığının, askeri ve sivil havacılık boyutuyla uluslararası ortamda ve bölgede güçlü konumda olmasında THK’nın katkısının önemli olduğunu ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:

"Kurum olarak 'ülkemizde havacılık alanında nitelikli iş gücü yok' diyerek bu sorunu kabullenmedik. Ülkenin ilk havacılık ve uzay üniversitesini 2011’de hayata geçirdik. Son olarak geçen hafta İzmir Ulaştırma Fakültesi’ni hizmete açtık. Böylelikle THK Üniversitesi 4 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulu ile ülkemiz havacılığına önemli bir ivme kazandırdı. 5 yıl gibi kısa sürede kurumumuz 300 binin üzerinde gencimize sivil havacılık eğitimi verdi. THK, havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal kurumdur. Yine kurumumuz, sağlık bakanlığımızın sayesinde ambulans helikopter hizmetini başlatmıştır. Sağlık bakanlığımızın yönetiminde 17 helikopterimizle ülkemiz insanlarına şifa dağıtmaya devam etmekteyiz. Kurum olarak Atatürk’ün dediği gibi istikbali göklerde aramaya devam ediyoruz."