Merkezi Londra’da bulunan sivil toplum kuruluşu (STK) Welfare ve Yardımeli Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği ‘2. Suriye tıbbi yardım konvoyu’, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye’ye gönderildi. Yardım konvoyunda 27 ilkyardım ambulansı, 1 adet gezici hastane ve ambulanslarda görevli 105 gönüllü bulunuyor. Gezici hastanenin, Suriye’de özellikle çocuklara ve hamile kadınlara hizmet vermesi planlanıyor.

Ülkelerinde yaşanan çatışmalar nedeniyle yeterli oranda sağlık ve gıda ihtiyaçları karşılanamayan Suriyelilere ulaştırılmak üzere, merkezi Londra’da bulunan SKT Welfare yardım kuruluşu ve Türkiye’den Yardımeli Derneği’nin katkılarıyla, 27 tıbbi yardım ambulansı ve 1 adet gezici hastaneden oluşan insani yardım konvoyu, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderildi.

Konvoyu oluşturan ve Suriye’ye gönderilmesini sağlayan Welfare ve Yardımeli Derneği yetkilileri, konvoyu Suriye’ye göndermeden önce bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Yardımeli Derneği Genel Başkanı Sadık Danışman, daha önce İngiltere merkezli bu yardım kuruluşuyla Suriye’ye ilk insani yardım konvoyunu gönderdiklerini, bu konvoyla birlikte ikinci yardım seferberliğini de Suriye halkına ulaştırdıklarını söyledi.

Suriye halkını zor günlerinde yalnız bırakmayan sayılı yardım kuruluşları arasında olduklarını kaydeden Danışman, bu konvoyun temel amacının, Suriye’de zor günler geçiren özellikle çocuk ve hamile kadınlara yardım etmek ve oradaki halkın mağduriyetini gidermek olduğunu belirtti.

Welfare yardım kuruluşu temsilcisi Susan Wincent ise yaptığı konuşmada, ikincisini oluşturdukları yardım konvoyunun Suriye’de ihtiyaç duyan halka yardım amacıyla gittiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından 27 ambulans ve 1 adet gezici hastaneden oluşan tıbbi yardım konvoyu, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderildi.