Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, "TİB’de 16 milyon buhar oldu” şeklinde yayınlanan haberleri sert bir dille yalanladı.
BTK’nın açıklamasında TİB’de usulsüz ve belgesiz hiçbir harcamanın yapılmadığına dikkat çekilerek “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın Sayıştay tarafından denetime tabi tutulan 2014 yılına ait harcamalarının tüm belgeleri istisnasız olarak hem TİB bünyesinde hem de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde mevcuttur ve Sayıştay denetçilerine de bu kayıtlar ve belgeler ibraz edilmiştir. Sayıştay tarafından 2014 yılı için yapılan denetimde de bu belgeler tek tek incelenmiştir “denildi.

HER ŞEY KAYIT ALTINDA
BTK açıklamasında “TİB’in kuruluşundan bugüne kadar “Taşınır İşlem Fişi” düzenlenmemesi yönelik uygulamasını belgesiz harcama gibi yansıtmak iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yapılan bütün harcamaların belgeleri istisnasız olarak hem TİB’de hem de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda bulunmaktadır. Hatta mevzuat gereği kayıt tutulması zorunlu olmayan malzemelerin bile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yapılan işlerin kritikliği nedeniyle, 2014 yılından itibaren kaydı titizlikle tutulmaktadır" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, 2006 yılından bu yana aynı uygulamanın yapıldığına dikkat çekilirken, “2006 yılından bugüne kadar devam eden uygulamanın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında Paralel Devlet Yapılanmasının tasfiyesinin ardından kamuoyunun gündemine gerçeklere aykırı olarak ve çarpıtılarak getirilmesi dikkat çekicidir “ifadesine yer verildi.
(İHA)