TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Eğitim kalitemizi de hep birlikte yükseltmek ve geliştirmek durumundayız" dedi.

Vali Öz, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (TESOB) düzenlenen "Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi" projesi açılış toplantısında yaptığı konuşmada, eğitimin sadece okulla başlayıp biten bir süreç olmadığını, ömür boyu sürdüğünü belirtti.

Bir yandan trafik yoğunluğunun hızla arttığını, bir yandan da insanların ihtiyaçlarının çeşitlendiğini dile getiren Vali Öz, "Böylece insanların hizmet kalitesinde beklentileri yükseliyor" diye konuştu.

Gelişen turizm şartlarıyla beraber kente gelen ziyaretçilerle en fazla ticari taşıt sürücülerinin muhatap olduğunu ifade eden Vali Öz, şunları söyledi:

"Bizim vatandaşlarımızın toplu taşıma kültürü ve geleneği arttıkça en fazla muhatap oldukları hizmet alanlarından biri ticari taşıtlarımızdır. 'Trafikte yoğunluk var, stres var, mali sıkıntılar var, iş yetersiz, gelir yetersiz ve fazla sayıda aracımız var, bu kadar aracı trafik kaldırmıyor, geçimimizi sağlayamıyoruz' diyebilirsiniz. Bizim bunları çözmemiz gerekiyor. Bütün birimlerimizle bu değişim ve dönüşümü yönetiriz. Eğitim kalitemizi de hep birlikte yükseltmek ve geliştirmek durumundayız. Bu eğitim çalışmasını önemsiyoruz ve bütün toplumun kesimlerine yaygınlaşmasını istiyoruz."

TESOB Başkanı Metin Kara da Arap turistlerin hızla yaygınlaştığını kaydederek, "İster yerli ister yabancı olsun, bizim vatandaşımıza tarifemiz neyse yabancılara da mutlak suretle tarifemiz aynı olmak zorundadır. Yanlış yaparsanız bedelini şehrimiz öder, bu şehrin esnafı öder, bu şehrin halkı öder, yanlış yapan bu şehre ihanet eder, yanlış yapanlara da müsaade etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Eğitimin amacının şehirdeki ticari taşıt kullanan sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Kara, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ticari taşıt sürücülerimizin mesleki becerilerini artırmak, müşterilerle daha uygun ve sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamak, toplum içinde oluşmuş ve oluşmakta olan kötü intibayı ortadan kaldırmak, genel kabul görmüş ahlaki kuralların pekişmesini sağlamak, esnaflıkla ilgisi olmayan art niyetli sürücülerin vatandaşları kandırarak maddi ya da manevi zarara uğratmasını engellemeyi amaçlamaktayız. TESOB olarak temel gayemiz Trabzon'un her alanda daha çok kalkınmasına ve zenginleşmesine katkı ve destek vermektir."

Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, çok sayıda ticari taşıt sürücüsü katıldı.