GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Tirebolu İletişim Fakültesince "Çatışmacı Bireylerden İletişimci Topluma" adlı konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan fakültenin Onursal Dekanı Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu, burada yaptığı konuşmada, gençlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Gençlerin, toplumun uzlaşmacı, iletişimci, dostluk sağlayıcı bireyleri olarak yetişmesi gerektiğini ifade eden Karahasanoğlu, Çatışmacı Bireylerden İletişimci Topluma konusunu bu nedenle seçtiğini kaydetti.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise iletişimin önemi açısından, iletişim fakültesinin çok anlamlı bir fakülte olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Nasip olursa ikinci dönem başında burada bir televizyon kurulması noktasında çok ciddi bir süreç başlayacak. Şu anda ihale süreci başlatıldı. Yine burada bir radyo, bir animasyon stüdyosu kurulması için ciddi bütçe ayrıldı. Bu zamana kadar hiçbir fakülteye böyle bir bütçe ayırmadık. Bu iletişime vermiş olduğumuz değerden kaynaklanıyor."

Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Kaya da stratejilerinin dünyanın her yerinde çalışabilecek öğrenci mezun etmek olduğunu ifade ederek "Doğru insanların, doğru zamanda, doğru yerlerde bir arada olmalarıyla birlikte bu gerçek oluyor. Sayın Karahasanoğlu ve Sayın Rektörümüz Coşkun'un bir araya geldiklerinde bu hayalimiz realize oluyor." diye konuştu.

Konferansa, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.