GİRESUN (AA) - Tirebolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce fındıkta külleme hastalığıyla mücadele konusunda konferans düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Gencan, Tirebolu Dumlupınar İlkokulu Toplantı Salonunda düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, fındıkta kalite ve verimin arttırılması konusunda zararlılarla mücadelenin önemine dikkat çekti.

Fındığın, yörenin en önemli geçim kaynağı olduğunu hatırlatan Gencan, "Bu üründe görülen hastalıklarla ilgili mücadelede, biz kurum olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Üründe verim ve kaliteyi arttırmak için gerekli mücadeleyi gelin hep birlikte yapalım ve bahçelerimizden asla vazgeçmeyelim" dedi.

Konferansta daha sonra Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personeli Dr. Arzu Sezer tarafından fındıkta külleme hastalığıyla ilgili bilgi verilerek, bu hastalıkla mücadele yöntemi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Konferansı fındık üreticilerinin yanı sıra Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, muhtarlar ve fındıkla ilgili kuruluş temsilcileri de katıldı.