GİRESUN (AA) - Tirebolu ilçesinin farklı yerlerinden çekilmiş fotoğrafların yer aldığı "TİREBOLUM" fotoğraf sergisi açıldı.

Tirebolu Kaymakamlığının katkılarıyla Tirebolu İletişim Fakültesi'nde açılan sergide, Kadriye Aydın'ın ilçede çektiği 38 fotoğraf yer aldı.

Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Nazım Elmas, açılışta yaptığı konuşmada, serginin Tirebolu'nun en güzel fotoğraflarından oluştuğunu söyledi.

Sergide bölgenin birçok yerinde çekilmiş birbirinden güzel emekçi kadın fotoğraflarının da yer aldığına dikkati çeken Elmas, "Ben memleketimizi bütün dünyaya tanıtma noktasında büyük emeği, gayreti, hassasiyeti ve estetik zevki olan sanatçımızı tebrik ediyorum, sergisinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak ise Kadriye Aydın'ın bölgenin tanıtımında emeğinin çok olduğunu ifade ederek, "Tabi bu fotoğrafları çekmek meziyet ister. Kendisini kutluyorum." diye konuştu.

Aydın da mülkiye müfettişi olarak Ankara'ya atanan Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı'nın serginin açılmasında desteğinin çok olduğunu ifade ederek, kendisine teşekkür etti.

Serginin tanıtıma katkı sunacağını belirten Aydın, fotoğrafların çekim açısından da gençlere örnek teşkil edeceğini kaydetti.

Serginin açılışına İlçe Jandarma Komutanı Hamdi Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, Giresun Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFOD) üyeleri, Tirebolu Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Sibel Arslan ve öğrenciler katıldı.