TRABZON (AA) - Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, "Tonya ilçe merkezinin kanalizasyon sorununu 9 milyon liralık dev bir yatırımla çözüme kavuşturacağız" dedi.

Köksal, beraberindeki İller Bankası Bölge Müdürü Salih Devran ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ile Tonya ilçesinde devam etmekte olan kanalizasyon inşaatı çalışmalarını inceledi.

Yetkililerden bilgi alan Köksal, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, TİSKİ'nin Tonya ilçesinde dev bir projeye başladığını belirtti.

Köksal, ilçede yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Tonya ilçe merkezinin kanalizasyon sorununu 9 milyon liralık dev bir yatırımla çözüme kavuşturacağız." ifadesini kullandı.

Söz konusu maliyetin de İller Bankası kredisi ve SUKAP'tan sağlanan hibe ile karşılanacağını vurgulayan Köksal, "Buradaki çalışmalarımıza mayıs ayında başladık. 2017 sonu itibariyle çalışmalarımızı tamamlamayı ve Tonya'mızın kanalizasyon sorunlarına son vermiş olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Köksal, ciddi bir proje yürüttüklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında yaklaşık 30 bin metre kanalizasyon şebeke hattı döşeyeceğiz. Ayrıca 850 muayene bacası, parsel hattı ve bacaları inşa edeceğiz. Çalışmalarımız tamamlandığında Trabzon'da ilk kez atık sular biyolojik arıtma tesisi ile arıtılmaya başlanacaktır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun talimatları doğrultusunda Tonya'mızda ve Trabzon'umuzda içme suyu ve kanalizasyon sorunu bırakmamak için gece gündüz çalışıyoruz."