ÇORUM (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğüne teslim edilen ve 900 bin lira tutarındaki 24 projenin daha hibe sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

TKDK'nın 12'inci çağrı döneminde teslim edilen ve işlemleri tamamlanan 24 projenin daha hibe sözleşmeleri, TKDK İl Koordinatörlüğünün toplantı salonunda düzenlenen törenle imzalandı. 

Törende konuşan TKDK İl Koordinatörü Hakan Körpınar, 12'nci çağrı döneminde teslim edilen projelerden 24'ünün daha inceleme sürecinin tamamlandığını belirterek, projelerden 23'ünün tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, bir tanesinin ise arıcılık faaliyetini kapsadığını söyledi.

Söz konusu 24 projenin yatırım tutarının 900 bin lira olduğunu ifade eden Körpınar, söz konusu projelere sağlanacak hibe desteği miktarının da 450 bin lira civarında olduğunu dile getirdi.

Bugüne kadar  toplam 331 proje sahibi ile hibe sözleşmesi imzalandığını hatırlatan Kökpınar, bu projelerin toplam maliyetinin 84 milyon lira, hibe tutarının ise 48 milyon lira olduğunu vurgulayarak, "Bu projelerle birlikte ilimize önemli oranda istihdam sağlanmıştır" dedi.

Körpınar'ın konuşmasının ardından proje sahipleri ile hibe sözleşmeleri imzalandı.