SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğünce 2017 yılında verilecek hibeler tanıtıldı.

TKDK ile Vezirköprü Belediyesi işbirliğiyle Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, TKDK İl Koordinatörü Bülent Turan tarafından kurum tarafından gelecek yıl verilecek hibe desteklerini anlatıldı.

Nüfusun 20 binin altında olan yerleri kırsal kesim olarak kabul ettiklerini belirten Turan, projeye göre yüzde 70’e kadar hibe desteğinin verilebileceğini söyledi.

Vezirköprü ilçesinde en çok aromatik bitki yetiştiriciliğinin desteklendiğini kaydeden Turan, ilçede 155 dönümde aspir, 29 dönümde çemen, 424 dönümde çörek otu, 33 dönümde kekik, 22 dönümde nane ve 227 dönümde sarımsak olmak üzere toplam 890 dönümde aromatik bitki yetiştirildiğini kaydetti. Turan, söz konusu ürünlerin pazarlanması için Vezirköprü’de bir paketleme tesisi kurulabileceğini belirtti.

Toplantıya Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.