ÇORUM (AA) - Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, 250 bin lira hibe alarak Çorum'un destek alan ilk yatırımcısı olan Celal Şimşek'i yasal izleme süresinin dolması nedeniyle ziyaret ederek, yatırımında sağladığı istikrardan dolayı tebrik etti.

Yalvaçer, ziyarette yaptığı açıklamada, TKDK'dan hibe desteği alan yatırımcıların 5 yıl süreyle kurum tarafından izlendiğini bildirdi.

Çorum'da 11 Mart 2013 tarihinde aldığı 250 bin lira hibe desteği ile 485 bin liralık yatırım yapan Şimşek'in, izleme dönemini sona erdiren ilk yatırımcı olduğunu ifade eden Yalvaçer, şöyle konuştu:

"İzleme dönemini tamamlayarak TKDK prosedürlerine göre projesinin mali kapanışını da gerçekleştiren örnek yatırımcımızı tebrik ediyorum. Kurumumuzun kapıları kendisine bundan sonra da açıktır. 5 yıldır ülke hayvancılığına hizmet eden ve katkı veren bu işletmenin, önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek, ticari hayatına devam etmesini temenni ediyorum."

Şimşek ise TKDK'dan aldığı destekle hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

Ülkeye Avrupa standartlarında bir hayvancılık tesisi kazandırmanın gururunu yaşadığını ifade eden Şimşek, "Devletimin TKDK aracılığıyla yaptığı destekleme ile hayalimi gerçekleştirmenin, AB standartlarında bir işletmeyle ülkemiz hayvancılığına hizmet ederek katkı sağlıyor olmanın, TKDK’ya olan taahhütlerimi yerine getirerek projemin izleme dönemini de tamamlamanın verdiği mutluluk ve gururu yaşıyorum." diye konuştu.