ZONGULDAK (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde uygulamaya konulması beklenen Filyos projesi ile ilgili, "Bu sadece bir liman ve enerji üretimi değil, endüstriden sanayileşmeye kadar Türkiye’nin çehresini değiştirecek bir projedir. İnşallah bir an önce yargı süreci biter. Yargı süreci bittikten sonra ya da uzayacaksa başka bir formilasyonla buranın hızla açılması lazım" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rıfat Sarsık'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Çaycuma denilince ilk akla proje geldiğini ve o projenin de "Filyos Vadisi" olduğunu söyledi.

Filyos projesinin bu alanda Türkiye'deki iki projeden biri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:    

"Bu sadece bir liman ve enerji üretimi değil, endüstriden sanayileşmeye kadar Türkiye’nin çehresini değiştirecek bir projedir. İnşallah bir an önce yargı süreci biter. Yargı süreci bittikten sonra ya da uzayacaksa başka bir formilasyonla buranın hızla açılması lazım. Bu ne Zonguldak'ın ne Bartın'ın ne Karabük'ün ne de Kastamonu'nun projesi. Bu Türkiye projesidir. Burası istihdama açıldığı anda çehresini hiç birimiz tanıyamayacağız. Bu kapsamda özellikle bu proje üzerine seçim döneminde buraya gelecek bütün siyasi parti temsilcilerine bunu söyleyerek bir an önce bu projenin önünün açılması lazım."

Zonguldak Havalimanı'nın sanayinin bir parçası olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bartın'da da söyledim bu havaalanın işleyebilmesi için bu tepe tıraşlanacak mı yoksa başka yere havaalanı yapılacak mı bilemem ama o tepe orada olduğu sürece o havaalanın sağlıklı çalışabilmesi çok zor. Havaalanı olmadan da sanayi olmaz. Limana, demiryoluna ve yatırımcıya ihtiyaç var. Bunların hepsi tamam ama burayı işletecek, sahibi olacak adamların uçağa binip gelip gidiyor olması lazım. Uçağa binip gelip gidemezse ticaretin ve sanayinin önüne de engel. Bizim açımızdan çok önemli. Bu konuda biz de elimizden geleni yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanken yapmış olduğumuz sanayi şurasında Zonguldak'ın ve Çaycuma'nın dertlerini iletebilme fırsatımız oldu."