KARABÜK (AA) - Karabük Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde yapımı devam eden 16 derslikli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Karabük Üniversitesine (KBÜ) devredildi.

KBÜ'de düzenlenen protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile üniversite-sanayi işbirliğini tüm alanlarda geliştirmek amacıyla imzalanan protokolün ilk icraatlarından birini gerçekleştirdiklerini söyledi.

İşbirliği nedeniyle büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Polat, "İlimizin üniversiteye olan katkılarının bir yenisini daha bugün resmileştirmiş bulunuyoruz. Üniversitemize bir bina daha kazandırıldı. Karabük olmadan, Karabük halkı olmadan zaten üniversitemiz bu noktalara ulaşamazdı. Eş değer üniversiteler arasında çok iyi bir yerdeyiz. Bunu da her gittiğimiz yerde duyuyoruz. El ele daha güzel günlere ulaşma dileğiyle" diye konuştu.

Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan da Türkiye’de ilk defa Odalar ve Borsalar Birliği’nin bir yüksekokul binası yaparak bunu üniversiteye devrettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Polat ve Özcan, protokolü imzaladı.