TOKAT (AA) - Tokat Belediyesi tarafından hazırlanan kumanya paketleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerine gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Çarşısı'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Sur'da 7 düvele karşı güvenlik güçlerinin mücadele verdiğini söyledi. Bugün sabahtan bu yana 4 şehit olduğunu belirten Eroğlu, "Allah ülkemizi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin. Bu aziz millet bin yıldır beraber yaşıyor. Güvenlik güçlerimiz orada mücadele veriyor. Temmuz ayından bu yana doğudaki terörle mücadelede Tokat'tan 15 şehit verdik" dedi.

- Cevizli çörek, pekmez...

Sur'daki güvenlik güçlerine moral vermek amacıyla toplandıklarını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Güvenlik güçlerimize kumanya hazırladık. Tokatımızın meyve suyu, cevizli çöreği, pekmezinden oluşan kumanya hazırladık. Bunların içine bir de mektup ile Osmanlıca 'yaşasın asker', 'yaşasın polis' yazılı Tokat yazmasından yapılmış mendil koyduk. Bu kumanyalardan bin paket hazırladık. Bugün emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığına teslim edeceğiz. Onlar da doğuya gönderilecek."

Başkan Eroğlu, daha sonra terörle mücadele eden güvenlik güçlerine yazdığı mektubu okudu. Dua edilmesinin ardından kumanyalar, kamyonla bölgeye gönderildi.