TOKAT (AA) - Tokat El Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği'nce (TOKSAT) "Bir Avuç Alınteri" Projesi kapsamında Tokat Geleneksel El Sanatları Fuarı açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantların açılış töreninde konuşan Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat ile alakalı büyük hayalleri olduğunu belirtti.

Tokat'a özgü, "Bir şey kökünde kurur, kökünde yeşerir" sözünü hatırlatan Can, "Bu topraklar çok köklü topraklar. Dolayısıyla gelenekten geleceğe taşıma noktasında el sanatları açısında büyük bir potansiyeli bağrında barındırıyor. Biz de oradan yola çıkarak oradan bir şeyi işin merkezine koyduk" dedi.

Tokat El Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Arzu Arslan ise derneğin 2005 yılında faaliyete geçtiğini, el sanatları kurslarıyla yüzlerce kadına beceri kazandırıp istihdam ettiklerini aktardı.

Bir Avuç Alınteri Projesini anlatan Arslan, "Tokat'ta unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının araştırılmasını yaparak gelecek nesillere aktarılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda ilçe ilçe köy köy dolaşarak el sanatları ustalarına ulaşmaya çalıştık" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Can ve protokol fuarın açılışını yaparak stantları gezdi.

Tören, yöresel bat ve helva ikramının ardından son buldu.