TOKAT (AA) - Tokat'ta belediye tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen kitap fuarı açıldı.

Vali Ömer Toraman, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Tokat'ın Türk medeniyetinin Anadolu'da inşa edildiği önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi.

Medeniyetlerin edebiyat faaliyetlerinin mahsulünü kitap olarak verdiğini dile getiren Toraman, üretilen bilgilerin kitaplar aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarıldığını anlattı.

Toraman, "Kitapları ve yazarları okuyucuyla buluşturmak gerekir. İşte bu fuar, bu manada büyük bir organizasyon. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Alanı da vereni de mahcup etmeyen en güzel hediye kitaptır." dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da Tokat'ın alimler yurdu, şairler yatağı olduğunu aktardı.

Dünyada en önemli varlığın bilgi olduğuna işaret eden Eroğlu, "Eğer bilgi toplumuysanız ilimle, irfanla yoğruluyorsanız o zaman geleceğiniz emin ellerde demektir. Okuyan, okumaya önem veren bir dinin mensuplarıyız. İlme önem veren ecdadın torunlarıyız. Bugün bize düşen görev, en başta geleceğimiz olan çocuklarımızı daha donanımlı bireyler olarak yetiştirmek, bilimde çağı yakalamak, teknolojiyi daha iyi kucaklamaktır." ifadelerini kullandı.

Okumanın beşikten mezara kadar bitmeyen bir maraton olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları söyledi:

"Okumayı sadece okulla sınırlandırmamak lazım. Tokat’ta bu farkındalığı oluşturmaya gayret ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile farkındalık oluşturmak adına birçok çalışma yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Okullu olan da olmayan da kitap okumalı. Okumanın yaşı, mekanı yoktur. İnşallah bundan sonra da 'Okuyan şehir Tokat' adı altında bu farkındalığı devam ettireceğiz."

Fuarın açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Müftüsü Ahmet Erdem ile vatandaşlar katıldı.

Fuar, 8 Kasım'a kadar açık kalacak.