TOKAT (AA) - Tokat Müftüsü Ahmet Erdem, kentteki her caminin bir öğrenci evi olacağını bildirdi.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Türkiye genelinde öğrenci yurtları açma projesi olduğunu söyledi.

Kendilerinin de farklı bir proje geliştirdiklerini anlatan Erdem, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda da camilerde öğrenci evi açmayı düşündük. Her caminin bir öğrenci evi olacak. Bu cami görevlileri ve cemaati o öğrenci evine sahip çıkacak. İlk etapta bir ev tutulup kirasını karşılayacağız ama cami kapısında para toplanmayacak. Öğrenciler rencide edilmeyecek şekilde gerçekleşecek. Bir liste yapılacak ve cemaat o listeye gönlünden geçirdiği rakamı yazacak 20 lira, 30 lira ne koparsa gönlünden... Burada asıl gayemiz öğrencilerimizle cami cemaatimiz arasında gönül bağının oluşması. Cami cemaati de evleri sahiplendiği zaman, 'bunlar bizim öğrencilerimiz' dediği zaman, yengelerimiz da kaplarla yemek yapıp göndereceklerdir."

Erdem, Tokat'ın hayırsever bir il olduğuna dikkati çekerek, "Gençlerle camiyi buluşturmalıyız. Efendim buyurun camiye, namaza demekle olmuyor bu iş. Önce gençlere sahip çıkmalıyız. Evlere öğrenci yerleştirirken hiç bir ayrım olmayacak. Hedefimiz bütün öğrencileri sahiplenmek. Fakat ilk etapta 50 cami öğrenci evinde, 300 öğrenciye kucak açmak" diye konuştu.