TOKAT (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tokat Belediyesinin iş birliğinde "Tokat Şehir Kimliği Çalıştayı" düzenledi.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı ve Çalıştay Koordinatörü Zekeriya Erdem, Tokat'ın tarih ve kültür şehri olduğunu söyledi.

"Kişilerin, kurumların, ülkelerin, toplumların genel politikaları tespit edilirken, geleceğe yönelik planları ve programları yapılırken önce güç ve imkanları değerlendiriliyor" diyen Erdem, şunları kaydetti:

"Güç ve imkan iki başlık altında ele alınıyor. Bir, sabit değerler. İki, stratejik değerler. Sabit değerler alt ata yazılıp toplanan değerlerden stratejik değerler ise yan yana yazılıp birlikte okunan değerlerdir. Sabit değerlerin başında insan kaynakları geliyor. İnsan kaynakları bulunduğu yerde sabit değer ama iyi organize edilip ortak akıl, ortak irade ögesine dönüştürülebilirse o zaman sabit değer olmaktan çıkıyor ve stratejik değere dönüşüyor."

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise "Artık Tokatımız, bütüncül yaklaşımla, doğal güzellikleriyle, tarihi eserleriyle, yaylalarıyla, turizmiyle ön plana çıkmalı" dedi.